forex trading logo

Home Záujmové útvary
Krúžky PDF Tlačiť E-mail

 

Krúžková činnosť v školskom roku 2024/2025

Por. č.

Názov záujmového útvaru

Vedúci záujmového útvaru

1.

Výtvarno-dramatický krúžok

PaedDr. Andrea Vallová

2.

Zábavná angličtina

Mgr. Daniela Miklovičová

3.

Výtvarno-dramatický krúžok

Mgr. Simona Hrubá

4.

Z každého rožku trošku

Ing. Oľga Dobrovodská

5.

Športovo turistický krúžok

Mgr. Jarmila Adamíková

6.

Cykloturistický krúžok

Mgr. Denisa Kondrčková

7.

Športový krúžok

Mgr. Drahoslava Mudrochová

8.

Túlavé topánky

Mgr. Elena Obtulovičová

9.

Volejbalový krúžok

Mgr. Oľga Hýllová

10.

Vybíjaná

Mgr. Magdaléna Petrášová

11.

Športový krúžok 2

Jaroslava Mikuličová

12.

Športový krúžok - loptové hry

Mgr. Ján Rusinko

13.

Pohylko

Mgr. Andrej Hýll

14.

 

 

 

Výtvarno- dramatický krúžok

Cieľom krúžku je rozvíjať výtvarno-pohybový prejav detí a kultúru rečového prejavu. Systematickými cvičeniami sú deti vedené k tomu, aby získali základy sebaistého vystupovania na verejnosti aj v každodennom živote. Deti sa o radosť z dramatického umenia podelia s rodičmi na  rôznych kultúrnych programoch.

 

 


Zábavná angličtina

Krúžok je zameraný na oboznámenie sa s novým cudzím jazykom - angličtinou, formou zábavných cvičení, hier, piesní a doplňovačiek. Súčasťou je počúvanie slov, viet a piesní v anglickom jazyku, osvojovanie si prvej slovnej zásoby, správnej výslovnosti a intonácie.

 

 

 

 

 

Z každého rožku trošku

Ako názov krúžku napovedá, budeme sa venovať rôznym oblastiam činnosti. Okrem športovej činnosti ( cyklistické výlety po okolí, turistika, návšteva zrúcanín...)  budeme pripravovať jednoduché jedlá a venovať sa zdravej výžive, environmentálnej výchove, potrebe ochrany životného prostredia, hlavne v okolí Gajar, zveľaďovať produkčnú a okrasnú záhradu v areáli základnej školy. Pred sviatkami budeme pripravovať tematické ozdoby a pripravovať darčeky. Cieľom krúžku je upevniť  vzťahy v kolektíve a aktívne tráviť voľný čas.

 

 

 

 

Športovo turistický krúžok

Krúžok je vhodný pre deti, ktorí radi objavujú netušené krásy svojho okolia, majú radi pešiu turistiku, pohyb, lezenie, dobrodružstvo a prírodu a neboja sa nosiť celý deň ruksak na chrbte a zodrať možno nejedny topánky .

Cieľom krúžku je, aby deti  spoznali svoje najbližšie aj vzdialené okolie, aby sa zblížili s prírodou a naučili sa v nej orientovať, správať a prežiť a zvýšili si svoje pohybové schopnosti a výkonnosť, upevňovali si zdravie a kondíciu.


 

Športový krúžok 2

Úlohou  krúžku je naučiť žiakov správne držanie lopty, herný systém, technika hry.  Zdokonalenie v pravidlách, kolektívne cítenie a aktívne trávenie voľného času.

Upevňovanie hráčskeho kolektívu a zdravého životného štýlu.  Rešpektovanie pravidiel hry ako simulácie modelu sp

 

 

 

 

 

 

Volejbalový krúžok

je športová aktivita, ktorá sa zameriava na rozvoj zručnosti v hre volejbalu. Účastníci sa učia techniku podania ,príjmu ,smeču a blokovania, pričom trénujú aj tímovú prácu. Tréningy sú prispôsobené rôznym vekovým kategóriám a zdatnosti hráčov. Krúžok poskytuje priestor na zlepšenie fyzickej kondície. Podporuje aj budovanie priateľstiev a súťaživého ducha.

 

 

 

 

 

 


Cykloturistický krúžok

Cyklo-turistický krúžok je pre žiakov, ktorí chcú spoznávať svet okolo seba „po vlastných nohách“ alebo zo sedla bicykla. Žiaci získajú základné pravidlá pobytu v prírode. Prechádzkami spoznajú blízke okolie a výletmi vzdialenejšie pamiatky. Naučia sa dopravné predpisy, ktoré musia ako účastníci cestnej premávky dodržiavať. Oboznámia sa s jednoduchou údržbou bicykla. Žiaci svoj voľný čas strávia na čerstvom vzduchu a zlepšia svoju kondíciu.

 

 

 

 

 

Túlavé topánky

Krúžok je určený pre milovníkov prírody a turistiky. Deti sa pravidelne vydávajú na túry po rôznych prírodných  oblastiach, kde objavujú krásy krajiny. Krúžok podporuje zdravý životný štýl fyzickú aktivitu a lásku k prírode. Deti nielen zlepšujú kondíciu, ale aj prehlbujú vedomosti o faune a flóre. Okrem samotných túr poskytuje krúžok aj priestor na spoznávanie nových ľudí a vytváranie nezabudnuteľných zážitkov.

 

 

 

 

Športový krúžok

Športový krúžok je zameraný na vytváranie pozitívneho vzťahu k pohybovým aktivitám a športovaniu.

Cieľom je rozvíjať motorické zručnosti, obratnosť, rýchlosť, získavať základné pohybové zručností v športových hrách (vybíjaná, basketbal, hádzaná) a v atletike (beh, skok).

Žiaci sú vedení k športovej aktivite, sebaovládaniu a disciplíne.

 

 

 

 

Vybíjaná

Vybíjaná je prípravná športová hra pre mladší školský vek.

Cieľom krúžku vybíjaná je

- upevnenie pohybových zručností,

- zdokonalenie práce s loptou (loptové prihrávky, dribling, streľba na cieľ),

- upevniť pravidlá vybíjanej

 

 

 

 

Športový krúžok - loptové hry

Športový krúžok je zameraný na vytváranie pozitívneho vzťahu k pohybovým aktivitám a športovaniu, získavaniu základných pohybových zručností. Krúžok podporuje morálny a emocionálny vývin a prehlbuje u detí postoj k zdravému životnému štýlu, vštepuje im zdravú súťaživosť a formuje správanie sa v kolektíve. Cieľom krúžku je podnecovať deti k záujmu o pohyb a šport a tým spojený zdravý životný štýl, zvládnuť na elementárnej úrovni špeciálne pohybové zručnosti a prácu s loptou hlavne vo futbalovej činnosti.

 


Prevádzkované na Joomla!. Valid XHTML and CSS.