forex trading logo

Home
vylet 5.b PDF Tlačiť E-mail

Sloboda zvierat Bratislava – Polianky – 5.B trieda

Piataci spojili príjemné s užitočným, keď sa rozhodli, že svoj koncoročný výlet absolvujú v útulku Slobody zvierat. Tu pre nich pripravili výchovno-vzdelávací program Ja pes.

Deti sa dozvedeli o živote zvierat v útulku, o starostlivosti a záchrane zvierat, prečo sú dôležité kastrácie, čipovanie, adopcie a ako môžu ony samy zvieratám pomôcť.Súčasťou programu bola aj prezentácia zaujímavých prípadov zachránených zvierat.
Najviac sa však tešili na venčenie psíkov a na chvíľu, keď im budú môcť dať prinesené mlsky. A pretože venčenie psíkov nie je len zábava, ale aj veľká zodpovednosť,  najskôr sa oboznámili, ako sa musia správať pri stretnutí s neznámym psom, akým spôsobom s nimi psík komunikuje a že je veľmi dôležité dodržiavať pravidlá vlastnej bezpečnosti a bezpečnosti zverených psíkov.
Z venčenia mali radosť aj samotné psíky. A bolo to na nich  vidieť! Od radosti, že sa im dostáva toľko pozornosti, nevedeli, na ktorú nohu skôr skočiť a čomu sa skôr venovať.
Deti veľmi rýchlo prekonali počiatočné obavy. K zvereným psíkom sa správali ohľaduplne a rýchlo sa s nimi spriatelili. Počas prestávok ich hladkali, prihovárali sa im, vymýšľali pre ne mená, kŕmili ich psími mlskami a veľmi veľa sa smiali z vlastnej nešikovnosti, ale aj z toho, že sa im psíky  svojimi zvieracími vlastnosťami tak trochu podobali.
A aby piatakom ostali spomienky na veselé zážitky z venčenia, stále dookola sa so psíkmi fotili, o čom sa môžete presvedčiť vo fotoalbume.

 


Prevádzkované na Joomla!. Valid XHTML and CSS.