forex trading logo

Home
rtvs PDF Tlačiť E-mail

DAJ SI ČAS

Na 15.jún 2016 budú naši piataci dlho spomínať. Veď komu z nich sa v živote ešte  raz podarí stáť vo svetle televíznych reflektorov?
V tento deň sa v jednom zo štúdií RTVS v Mlynskej doline nakrúcala  zábavno-súťažná relácia pre deti  DAJ SI ČAS s moderátormi Mimom a Monikou, v ktorej ide nielen o znalosti z histórie, ale aj o zručnosť, fantáziu a pohotovosť súťažiacich .
Súťažia vždy dva tímy školákov /modrí a červení/ z dvoch základných škôl. Súťaž má 5 kôl a konkrétnu súťažnú tému sa žiaci  dozvedia v krátkej inštruktáži až pred samotnou hrou.
Zástupcovia našej školy, Dávid Černovský, Lucia Hoťková, Stella Kovarovičová a Peter Studený, si vybrali modrú farbu. Proti nim sa v červených tričkách postavili zdatní súperi, piataci zo ZŠ Tupolevova z bratislavskej Petržalky.
Tri športové a dve vedomostné kolá námetovo čerpali z histórie Indie.
V prvom kole sa súťažilo v indickom národnom športe v póle /ujali sme sa vedenia!/. V druhom kole, priraďovanie ekvivalentu v arabských čísliciach k rímskym čísliciam, sa pod náš výkon podpísal časový stres /súper vyrovnal skóre/.
Tretie kolo predstavovalo boj o trón /stoličková/ a bolo také vyrovnané, že o víťazovi musel rozhodovať režisér relácie s pomocou spomaleného záznamu /vyhrali sme a ujali sme sa vedenia!/.Štvrté kolo bolo pre nás smoliarske. Súťažilo sa v spracovávaní /namotávaní/ indickej bavlny  na drevenú tyčku /kolovrátok/. Po viacerých technických problémoch a nedorozumeniach súper vyrovnal.
Rozhodovalo sa v piatom vedomostnom kole. Súťažiaci si vyberali otázky za 1, 2 alebo 3 body. Veľká zodpovednosť zväzovala našim piatakom ruky, zvolili si veľmi opatrnú taktiku, neriskovali, hoci to hra v svojom závere vyžadovala. Otázka za jeden bod rozhodla o konečnom stave 14:13 v prospech nášho súpera.Víťazi boli odmenení spoločnou peňažnou poukážkou.
Každý z našich štyroch reprezentantov získal hodnotnú encyklopédiu. Na pamiatku mu ostalo modré tričko s logom súťaže DAJ SI ČAS, v ktorom tak skvelo bojoval! Tak skvelo, že aj pedagógovia bratislavskej školy museli uznať, že Záhoráci boli pre ich zverencov viac ako vyrovnaným súperom. To nečakali!
Vďaka všetkým piatakom, nielen tým, ktorí sa aktívne potili v súťažnom ringu, ale aj tým, ktorí sedeli v publiku a neúnavne povzbudzovali svojich spolužiakov, za dôstojnú reprezentáciu našej školy! Relácia bude vysielaná v RTVS v septembri, bližší termín Vám oznámime.

 


Prevádzkované na Joomla!. Valid XHTML and CSS.